EN LILLE HAMBORG GUIDE

Jeg vil prøve at begive mig ud på en lille guide til Hamborg til trods for, at dette på ingen måde er min spidskompetence – det overlader jeg hellere til Camilla 😉 Men der er en del af jer der har efterspurgt det, så jeg giver det et skud. Men igen – følg langt hellere Camilla på det her punkt – hun er fantastisk det at forklare og dele ud af de bedste tips, når det kommer til rejser. 

Vi fik en del foreslag til, hvad vi kunne bruge tiden på, og der var så mange fantastiske bud. Og det var først, da vi var ankommet at vi rigtig besluttet os for, hvad vi ville se. Vi vidste vi ville se noget, og at vi ville shoppe. Og så langt, så godt 😉 

St. Michaels Kirke 

Den blev vi foreslået af utrolig mange, og derfor skulle den så absolut have et besøg. Og det fortrød vi på ingen måde – tiltrods for at alt kostede penge derinde – jeg mener man skulle give 2€ for at tænde et lys for en …. men det var virkelig en fantastisk oplevelse. Noget som på ingen måde kan retfærdiggøres på et billede. Det var virkelig majestætisk, utrolig og en helt igennem fantastisk oplevelse. Hvis man køber et hamborgkort, som kan bruges til at transportere sig rundt i hele Hamborg rigtig billigt (det kostede os 20€ pr mand for 3 dage), så kan man få rabat til nogle af kirkens seværdigheder. Vi ville egentlig gerne have nøjes med at være oppe i tårnet, som bød på et kig ud over hele Hamborg, men gennem en kommunikationsfejl (tyskerne er nemlig helt igennem geniale til engelske 😉 #not) endte vi med at betale for både tårnet og deres kryptiske kælder.

Vi endte med at gå hele vejen op i tårnet, hvilket var mega fedt og hårdt, og det var en fantastisk udsigt, og ikke mindst oplevelse. Kælderen kunne jeg godt have undværet – knap så vild, som det andet hehe. Men altså – det hele kostede 7€, så det var ikke den dyreste oplevelse på nogen måde.

Jungfernsteig

Er du til shopping er dette gaden for dig! Her er de klassiske butikker, som Zara, Mango etc, og dertil ligger der også et rigtig godt center der hedder Europa Passage, som også rummer alverdens butikker, og som du kan komme direkte hen til med u-bahn. 

Billsted Center

Okay, så det her er en anbefalelse alene, fordi det rummer Primark – en kæde jeg på ingen måde kendte til haha, og som jeg fandt ud af, at man nok skulle.

Vi købte os fattige. Som i virkelig haha. Men ej, hvor kom vi hjem med mange fantastiske ting, som vi helt sikkert godt kunne have undværet. Det er lidt som at træde ind i Ikea, og komme hjem med alt muligt, som man på ingen måde kom ind for at købe. Vi brugte omkring 2 timer derinde, og jeg kunne have fortsat, hvilket nok var godt nok vi ikke gjorde. 

Men det er absolut et besøg værd – og er du til utrolig slidt mad, så kan vi anbefale Jin Chicken 😉

Elbe Tunnel 

Elbe tunnel er en 400m lang tunnel, som leder over på den anden side af Hamborg havn, så man rent faktisk har mulighed for at se den pæne side af Hamborg, og ikke bare være på den pæne side. Hamborg har europas 2. største havn, og det er man ikke i tvivl om, når man er der. Industridelen er gigantisk, og det er en fed tur, som også viser den “pæne” side af Hamborg, og som gav mig et meget bedre indtryk af byen. 

Café Paris

Af alle spisesteder er café Paris, som vi også blev anbefalet nok den hyggeligste lille tidslomme, som vi faldt pladask for! Jeg vil dog anbefale deres brunch, og ikke min pølse svøbt i et brød, og proppet til med promfritter haha. Det smagte fint, men ville hellere have nydt deres brunch for at være ærlig. Det ligger lige i nærheden af Europa Passage, og er så absolut ét besøg værd. Det er utrolig populært, og der er altid proppet derinde – det var i hvertfald vores indtryk.

Havnerundfart

Bortset fra, at hele rundfarten vi var på var på tysk, var det en fed oplevelse. Vi var på en 1.5 times rundfart, som jeg synes er liiiiige i overkanten. Specielt når det foregår på tysk, og speakeren bruger uendelig af tider på at snakke om krydstogtskibe op industrihavnen, som jeg hurtigt syntes jeg havde set 😉 Til gengæld var det fedt at opleve byen fra vandet, og det koster omkring 100-120kr for sådan en rundtfart. 

Hamborg er virkelig en skøn by, og jeg kan også kun anbefale at gå på opdagelse udenfor de berømte seværdigheder. Vi boede i den sydlige del af Hamborg, og endte med at opdage den sødeste lille gade, som fortsætte og endte ud i en lille by i byen. 

Vi havde den bedste tur – det var virkelig helt igennem skønt at kunne være afsted med en veninde på den måde, og vi fik på alle måder noget ud af de dage vi var afsted! Og ikke mindst hygget, slappet af, spist utrolig meget slik, set Keeping up with the Kardashians, lagt ansigtsmasker, shoppet etc.

OG vi har allerede aftalt vores næste tur!!! 

3 Comments

 • Reply Lille My 02/10/2018 at 8:50

  Det ser virkelig skønt ud. Hamborg har da vidst en del at byde på 🙂

  Må helt sikkert besøge byen på et tidspunkt <3

 • Reply Camilla 02/10/2018 at 10:57

  Hihi, tak for komplimenten, søde Eline! Jeg synes dog sagtens, at du kan være stolt af dine Hamborg guide. Super fine billeder og gode tips, som jeg helt sikkert vil huske på, når jeg selv drager til Hamborg i næste måned 😀

  • Reply Eline Tychsen 02/10/2018 at 11:05

   Haha hvor er du sød <3 Men jeg erkender gerne, at der er der andre der slår mig med længder - såsom dig 😉 Og det er mere end ok 😀 Fedt du kunne bruge det 😀

  Leave a Reply