HVORNÅR KOMMER DET DER JOB?!

Man gennemgår så uendelig mange processer, når man er jobsøgende. Måske tænker du? Handler det ikke bare om at søge en masse jobs, og så bare nyde fritiden lidt imens? Nja… der kommer et helt rul af tanker, bekymringer og irritationer med det at afslutte en uddannelse.

Det mest vanskelige at håndtere for mig er; usikkerheden. Hvornår bliver det min tur? Hvorfor kommer jeg ikke til nogle samtaler? Er jeg ikke god nok? Skal det blive sådan her længe endnu? Der er en ingen sikkerhed for, at om et par måneder kommer den der jobsamtale, som bliver det der giver dig jobbet. Jeg ved intet! Og kommer heller ikke til det. Det er på alle måder den mest ufede situation at stå i, når man bare gerne vil have et job! Og der er ikke meget der kan siges, som kan opmuntre. 
For jeg står her stadig på den anden side – uden job. 

At være jobsøgende er IKKE forfærdeligt – selvom det jeg har skrevet ovenfor måske kan antyde det.

Nej, det der er det svære er uvisheden og det ukontrollerbare. Mine jobmuligheder ligger i hænderne på nogle andre mennesker, og jeg har kun den indflydelse mit CV og ansøgning giver. Og jeg ved, at jeg dér kan kontrollere en lille del. Så jeg fungere så absolut bedst i en samtale, hvor man kan uddybe eller bare have en samtale omkring det hele.
Der er færre misforståelser, hvis der skulle opstå nogle, og jeg kan bedre give et billede af hvem jeg er, når jeg sidder der face to face. 

MEN det kræver en chance. Og den har jeg ikke fået endnu – desværre. Jeg mangler erfaring er min feedback. Og netop den feedback har givet mig nok. Så håbet lige nu er, at jeg kan blive lærervikar et sted – og dermed få mere erfaring, og bygge et netværk op. For man skal heller ikke negligere at en ny by kræver et helt nyt netværk. 

OG så prøver jeg at minde mig selv om, at lige nu er jeg inde i den periode af min jobsøgning, hvor det hele er lidt mere psykisk udmattende, og det kommer til at gå over igen. Så det er med at håndtere det, og så vide, at om lidt kommer der en ny fase. Og så kommer jeg tilbage til denne fase igen – for sådan er det bare at være jobsøgende. 

Og hvis du står i samme situation som jeg, så kan jeg bare sige: I feel ya!!! Og du er absolut ikke alene om at være frustreret! 😉

No Comments

Leave a Reply