HVORNÅR BLEV DET ACCEPTABELT AT NEDGØRE FOLK PÅ SOCIALE MEDIER?!

Min overskrift kommer udfra en provokation forårsagde af en kommentar til en Youtuber, som jeg selv følger. Personen sagde sådan ca. at når man vælger at ligge noget ud på et medie, som Youtube, var det bare sådan, at man skulle kunne tåle at få af vide, at man ligner lort, hvis nogen synes det. 

Hvornår I al verden er det blevet præmissen for det sociale medier?!! Er det bare mig der er håbløs eller for idealistisk eller er dét at folk vælger at skrive hadefuldt til andre ikke ret nedværdigende? Hvorfor skal mennesker, der ér på de sociale medier kunne “tåle” mere knobs end andre mennesker? Det giver INGEN mening for mig. 

Jeg kan ikke helt forholde mig til, at skærmen og tasteturet er den nye form for krigsførsel, og at der er så mange der – muligvis fordi de kan gemme sig bag skærmen – kan skrive nedværdigende og ufattelige grimme ord til andre mennesker, fordi de indtryk de har fået er dårlige eller bare komplet modsat sig selv, og så pludselig opstår der er behov for at nedgøre den person?
Jeg forstår udemærket, at man ikke kan med alle – og det er skam mere end ok!! Hey sådan er livet! MEN er der virkelig et udpræget behov for at skrive det til mennesker? Det er MENNESKER vi taler om – folk med følelser. Folk hvor ordene rammer ind, og kan være med til at danne den persons opfattelse af sig selv!?
Har vi mistet evnen til at se ind af, og prøve at stille os selv spørgsmålet; Hvordan ville det påvirke mig?

Der er et utrolig behov for at se det her i øjnene, at vi lige tager og plasker vand i hovedet på os selv, og overvejer, hvad VI er i gang med at lære den næste generation! Det piner mig på en eller anden måde, og jeg kan have svært ved at overskue, at det her kan blive ændret. Men jeg bliver simpelthen nødt til at tro på det, for ellers bliver livet for sørgeligt. Jeg vil have tiltro til, at vi kan begynde at ændre vores måde at opføre os på! Også på de sociale platforme. For også der må og skal da der være respekt for hinanden TRODS vores forskellige personligheder mm. 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.