NÅR SHOPPING TAGER LIDT FOR MEGET OVER

Pels VINTAGE // Bukser GENBRUG // Halstørklæde H&M // Hue GENBRUG

Det er efterhånden ved at være 2,5 måned siden jeg sidst købte et stykke tøj. Det er ikke et bevidst valg, men det gik alligevel op for mig her den anden dag, at det trods alt var så længe siden jeg har købt noget til mig selv. Det enkle svar ville nok være, at økonomien alligevel har haft bedre af, at vi ikke brugte de penge vi havde, men sparede op. Men også fordi jeg det sidste år har oparbejdet mig et nærmere usundt forhold til det at købe nyt hele tiden.

Jeg har haft en frygt for at “falde bagud” eller nærmere betegnet at blive irrelevant. At der var et vis pres på mig, for at gå i det nyeste nye, og for at følge med de trends der var i tiden. Og det har på alle måder givet mig et abnormt usundt forhold til at bruge for mange penge på det. Og ja, det er da på en ingen måder sjovt at indrømme, men det er sandheden.Vi har ikke haft mange penge, men det har jeg opført mig som om vi har haft.

Derfor har jeg særligt det sidste halve år skulle arbejde med den side af mig selv. Finde ud af, at det er ok ikke at eje de sidste nye hele tiden, og at jeg ikke bliver mindre relevant med det jeg kan bringe, selvom jeg ikke har noget af den nyeste kollektion fra Envii i min garderobe. Det er svært, og MEGA hårdt. Det er på ingen måder sjovt, og jeg savner på alle måder at kunne købe lidt nyt – også fordi jeg jo finder det enormt spændende. Men jeg kan bare ikke blive ved på den måde jeg har gjort. Der må nye boller på suppen, som man siger. Og ja, jeg har ikke lige frem den ene række efter den anden af brands der er ved dø efter at lave samarbejde med mig hehe, hvilket på alle måder er ok haha. Men det er også med til at sætte fokus på, hvad der så rent faktisk er realistisk. Der er mange der ikke køber nyt tøj hver måned eller som måske “nøjes” med et stykke.

Og her er jeg på alle måder taknemlig for, at jeg til trods for det hele elsker at gå på jagt i genbrugsbutikker. Her er der mulighed for at komme hjem med noget mere for de samme 400kr, som jeg ville bruge på et stykke tøj i Envii eksempelvis. MEN med det sagt, så har jeg kunne mærke, at det på virkelig har været sundt for mig ikke at købe nyt eller genbrug de sidste par måneder. Og jeg ved der går længe endnu før jeg ikke sidder med en følelse af frygt for at falde bagud, og det er helt ok. Der gælder om at være i en proces.

 

2 tanker om “NÅR SHOPPING TAGER LIDT FOR MEGET OVER

  1. Gid jeg var nået lige så langt som dig. Jeg bruger nemlig bare løs af mine penge hver måned (og flere end jeg har). Jeg ELSKER at købe nyt tøj, og jeg shopper ihvertfald hver uge. Det er pisse dumt, det ved jeg. Men jeg kan ikke lade være. Jeg ved ikke hvordan jeg skal lære at spare op, når jeg bruger alle mine penge hver måned :O

    1. Hehe det er sødt du synes jeg er nået langt <3 Men det føler jeg på ingen måde - lysten er der stadig hver måned, ja hver uge ligesom dig. Men jeg har nok også haft den "Naturlige" stopklods, at jeg har haft 2 små drenge at se på, og kunne tænke, hvad er vigtigst - tøj eller at de får det de SKAL have. Det er den hårdeste selverkendelse jeg nogensinde har sat mig selv overfor.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.