FORBRUGSFEST ELLER BRUGSGLÆDE

Det er december, og den måned på året, hvor der nok bliver brugt flest penge på gaver. Og dermed også en tid med mange forventninger der spændt venter på at blive udløst. Ønskelisterne er kreeret, og ens kære går efter den perfekte gave for at gøre en glad.

Indrømmet: Jeg ELSKER gaver, og den her årstid taler virkelig til den side af mig. Og jeg glæder mig nok mindst ligeså meget, som min søn Mikas til juleaften. Min ønskeliste har altid været fyldt med ønsker, som alle ville gøre mig glade, men jeg har også haft liiiiidt (læs: MEGET!) svært, når man så ikke købte indenfor den … Det gjorde Christian sidste jul, og da jeg pakkede gaven op var jeg, ja, ret skuffet. Mest fordi jeg ikke helt forstod gaven, og fordi jeg skulle sluge at det ikke var noget der kom fra min ønskeliste #pinligt.

MEN det gav mig virkelig stof til eftertanke – for et par uger senere var jeg endt med at blive rigtig glad for hans gave, og han havde ramt plet på noget jeg ikke en gang anede jeg ønskede mig. Så udover jeg skal arbejde på MINE forventninger til gaver, så har hele forbruget omkring gaver også sat sig lidt på mig.

Folk nævner ofte den stress og jag der omkring det at købe en gave, og ja den tror jeg på alle måder er rigtig, men lige den del er jeg helt overbevist om, at vi sagtens kan ændre selv. For kan den have noget med vores forventninger til, hvad en rigtig gave er?! Kan en gave der er købt i genbrug være lige så god, som den “dyre” løsning aka fra en butik? Og har beløbet noget at sige?

Jeg kender ikke mange der ville blive begejstret for en gave fra genbrug til 100kr, som måske har mere kostet tid at finde end at gå ind i butik og pege den tallerken ud, som står på ønskelisten. Skal vi eventuelt sætte forventningsniveauet lidt ned, og blive glad for, at dem vi elsker har lyst til at bruge TID og PENGE på en gave til os?

Den er svær for mig selv at sluge, men jeg tror på alle måder at der er noget i det her. Og jeg mener på ingen måde, at man ikke kan have ønskeliste, men at vi (host utrolig meget mig selv!!) må til at se på den her forbrugsfest med nye øjne. Vi har et ansvar overfor hinandens ve og vel, og ikke mindst vores klimas. Og der er nogle ting vi kan rykke på, som ville kunne gøre en forskel. Men det er indre rejse der skal gøre overbevisningen. Og måske et mix af genbrug og “rigtige” (mangler virkelig et ord for det!) kan være en kombination, som ville kunne udgøre en del af det?

2 tanker om “FORBRUGSFEST ELLER BRUGSGLÆDE

  1. Super godt indlæg – og hvor har du dog ret. Jeg er selv slem til det der med forventninger til gaver, vil helst have det der står på min ønskeliste og bliver pinligt skuffet hvis jeg får noget andet.
    Jeg forsøger virkelig at blive bedre til det!

    1. Er helt med dig her! Har det på PRÆCIS samme måde, men ja jeg VIL og SKAL også blive bedre til det. En gave er en gave – ligegyldigt hvad.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.